Rusya'nın hamlesi Türkiye'yi yalnızlaştırmak olacak

Savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye ile savaşmayacaklarını belirten Rus yetkililerin ilk hamleleri belirlenmeye başladı. Rusya terör argümanıyla Türkiye'yi yalnızlaştırmaya çalışıyor.

Rusya'nın hamlesi Türkiye'yi yalnızlaştırmak olacak
25 Kasım 2015 Çarşamba 15:59

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türk Dışişleri Bakanı MEvlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Lavrov görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada Rusya'nın gelecek Türkiye politikası hakkında ipuçları verdi.

Uçağın düşürülmesinin ardından Türkiye ile olan ilişkilerin ciddi olarak yeniden değerlendirileceğini belirten Lavrov, "NATO Genel Sekreteri'nin Türkiye'nin uçağımızı düşürmesinin ardından yaptığı açıklama tüm NATO üyelerinin fikrini yansıtmıyor. NATO'dan Türkiye'nin eylemiyle ilgili tarafsız değerlendirmeler yapanlar da oldu" dedi.

Lavrov sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye Dışişleri Bakanı "Türkiye, Suriye'deki militanların tesislerinin bulunduğu toprakları mı korumaya çalışıyor?" diye sorduğumda bana cevap veremedi."

Lavrov'un sözlerini yorumlayan uzmanlar Rusya'nın Türkiye'yi teröre destek veren ülkeler sınıfında göstermek üzere uluslararası çaba göstereceğini belirtiyorlar. Bu kapsamda yapılacak uluslararası hamleler özellikle NATO ülkelerinde yopunlaşarak Türkiye'nin muhtemel bir savaşta NATO desteğinden mahrum bırakılması hedefleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.