Rusya, Kırım Tatarlarına yapılan zulmü arttırdı

ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı "ShareAmerica" paylaşım platformunda yayımlanan Paula Thomson imzalı makalede, çok sayıda Tatar köyüne baskın yapıldığını ve bazı Kırım Tatarlarının gözaltına alındığını belirtildi.

Rusya, Kırım Tatarlarına yapılan zulmü arttırdı
08 Mart 2016 Salı 14:59

ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı "ShareAmerica" paylaşım platformunda yayımlanan Paula Thomson imzalı makalede, Rus yetkililerin son birkaç ayda çok sayıda Tatar köyüne baskın düzenlediğine dikkati çekildi.


"ShareAmerica" paylaşım platformundaki makalede, Rus yetkililerin baskınlar sırasında en az 13 kişiyi gözaltına aldığı, aralarında ülkenin önde gelen insan hakları savunucularından Emir Hüseyin Kuku'nun da bulunduğu dört kişinin sözde terörizm suçlamasıyla hala gözaltında tutulduğu ifade edildi.
 Rusya'nın,10 bin Kırım Tatarını Kırım'dan kaçmak zorunda kaldıklarını sorgulama, şiddet, gelişigüzel gözaltına alma, ev ve camilerine baskınlar düzenleme gibi ihlaller yapıldığı belirtildi.

ABD'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) nezdinde ki Büyükelçisi Daniel Baer, konuyla ilgili değerlendirmesinde, Kırım Tatar Milli Meclisi'nin (KTMM) Rusya'nın Kırım'ı ilhakına ve Tatarlara yönelik baskısına itiraz etmekten başka hiçbir suçu olmadığını belirtti.

Rusya'nın Kırım'a atadığı Savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Kurultayı'nın üst yürütme organı olan KTMM'nin kapatılması istemiyle 15 Şubat'ta açılan davayı kınadığını vurgulayan Baer, "Rusya'nın Tatar halkına uyguladığı baskı yeni bir seviyeye ulaştı" ifadesini kullandı. Baer, hapishanedeki Tatarlara yönelik suçlamaların düşürülmesi ve serbest bırakılmaları çağrısıda bulundu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.