Rusya gıdasız kalacak!

Rusya Türkiye'den tarım ürünleri alımının yasaklanacağını en yetkili ağızdan duyurdu.

Rusya gıdasız kalacak!
30 Kasım 2015 Pazartesi 14:46

 Rusya ve Türkiye arasındaki kriz derinleşerek devam ediyor. Rusya Başbakanı Dimitri Medyedev tarafından yapılan bir açıklama ile Türkiye'den meyve sebze alımının yasaklanacağı belirtildi. 

Her iki tarafta önemli iş anlaşmaları devam ederken Türkiye'nin önemli bir tarım müşterisi olan Rusya'nın alım yapmayı yasaklayacağını belirtmesi Türkiye'de tarım ürünlerinin fiyatının ucuzlamasına neden olacak. Son dönemde artan gıda fiyatlarının Rusya'nın bu hamlesiyle Türkiye'de düşerken Rusya'da artacak. Krizle boğuşma tehlikesi yaşayan Rusya'nın bu durumdan kötü etkileneceği belirtiliyor.

Öte yandan Rusya'da yayın yapan İzvestiya gazetesi, bugünkü sayısında Rusya hükümetinin birçok Türk ürününe ithalat yasağı getirebileceğini yazmıştı.

İzvestiya'nın " Rusya Tarım Bakanlığı'na yakın bir kaynağa" dayandırdığı haberinde, Türkiye'den dondurulmuş kırmızı et, kurutulmuş ve tütsülenmiş kırmızı et, tavuk eti, balık ve kabuklu deniz ürünleri alımının durdurulabileceği belirtilerek, bunların yanı sıra ' Türkiye karşıtı' yaptırımlar kapsamında süt ürünleri, fındık, orman meyveleri, yeşillik, meyve ve sebze ithalatının da yasaklanabileceği bilgisine yer verilmişti.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
İki gün aç kalınca tekrar almaya başlarlar.
Avatar
İLKNUR - 8 yıl önce
Arkası olmayan kabadayılığa gerek yok . Rus uçağını bir hışımla düşürüp övündükten sonra şimdi Putin den randevu koparmaya çalışıyoruz yumuşatmak için. Onlar meyve yemeyerek çok şey kaybetmezler. Ama maalesef bizim için durum bu kadar basit değil
Avatar
TIRIŞKA - 8 yıl önce
Meyve sebze almazsa almasınlar iç pazar ucuzlar pazarcı kendi vatandaşını dolandırmaz turist gelmezse gelmesin otel yöneticiler türk varandaşına yönelsin herşey olacağına varırr
Avatar
dursade - 8 yıl önce
Biran once bu krize son verilmesi gerekiyo antalya icin cok ama cok kotu olcak hem turizm yonunden hemde tarim yonunden.acikcasi uzlasma saglanamazsa antalya biter yiyecek ekmegi bulamaz