Rusya'dan Türkiye açıklaması: "Bu ilişkiyi bozan biz değildik"

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Atina'da, Türkiye ile ilişkileri hakkında konuşmasına değindi. Peskov, "Hiçbir çalışma grubu mevcut sorunu çözemez. Bunu ancak Türkiye yönetimi yapabilir." diye konuştu.

Rusya'dan Türkiye açıklaması: "Bu ilişkiyi bozan biz değildik"
30 Mayıs 2016 Pazartesi 14:31

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Atina'da, Türkiye ile ilişkileri hakkında konuşmasına değindi. Peskov,  "Hiçbir çalışma grubu mevcut sorunu çözemez. Bunu ancak Türkiye yönetimi yapabilir." diye konuştu. 

Moskova'da basın mensuplarına konuşan Peskov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ortak çalışma grubu oluşturulması teklifine ilişkin soruyu yanıtlarken bu çalışma grubunun ilişkileri düzeltmeyeceğini sadece Türkiye yönetiminin bunu sağlayabileceğini söyledi.

Peskov, "Hiçbir çalışma grubu mevcut sorunu çözemez. Bunu ancak Türkiye yönetimi yapabilir. Onlardan beklediğimiz adımları (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin Atina'da bir kez daha dile getirdi." dedi.

Putin, önceki gün Atina'da yaptığı açıklamada, "Bu konuda açıklamalar aldık ama hiçbir zaman bir özür gelmedi. Biz ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz. Bu ilişkiyi bozan biz değildik. Sözler yeterli değil. Bir şeyler yapmalılar ama Türkiye ile iletişim içindeyiz." diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.