Rusya'dan Sultanahmet saldırısına ilişkin açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından, Sultanahmet saldırısı sonrasında açıklama yapıldı.

Rusya'dan Sultanahmet saldırısına ilişkin açıklama
12 Ocak 2016 Salı 22:44

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Bağdat'ta yaşanan terör olaylarında ve İstanbul'daki patlama sonucunda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına ve ailelerine baş sağlığı dilediğini ve yaşananların dünyanın terörle mücadelede güçlerini birleştirmesi gerektiğini gösterdiğini belirtti.

Yapılan açıklamada "Hiçbir haklı gerekçesi olmayan bu alçakça saldırılar, uluslararası terörün acımasızlığını ve insaniyetsizliğini yeniden göstermiştir." ifadelerine yer verildi ve özellikle de bu korkunç eylemlerin yabancı vatandaşlar dahil barışçı sivilleri hedef aldığı ifade edildi. 

Ayrıca "Bu olaylar uluslararası kamuoyunun bütün çabalarını, bütün çifte standartları ve yaklaşımları gözardı ederek terörle mücadele için gecikme olmaksızın ortak bir cephe oluşturmada birleştirmesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir." ifadeleri kaydedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.