Rusya'dan Putin ve Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

Erdoğan ve Putin'in görüşeceği yönündeki iddialar üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklama yaptı.

Rusya'dan Putin ve Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama
05 Şubat 2016 Cuma 13:17

Gerilimin düşmediği iki ülke başkanları arasında görüşme olacağı iddiaları üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklama yaptı.

Peskov açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini ve gelecekte de böyle bir görüşmenin planlanmadığını ifade etti.

Peskov, düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "Hayır, Rusya ve Türkiye liderleri arasında herhangi bir temas olmadı. İlerisi için de herhangi bir görüşme planlanmadığını biliyorum" şeklinde konuştu.

Peskov açıklamalarında Cenevre müzakerelerine de yer verdi. Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın hükümetine verdiği destek nedeniyle Cenevre görüşmelerinin 'çöktüğü' iddialarını ise reddetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.