Rus jetlerinden Halep'e saldırı: 25 ölü

Rus jetleri Halep'in Sukkeri semtine üç hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 25 kişi hayatını kaybederken 57 kişi yaralandı.

Rus jetlerinden Halep'e saldırı: 25 ölü
07 Eylül 2016 Çarşamba 20:56

Sivil savunma yetkilisi Necib Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus jetlerinin Sukkeri semtine üç hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Bombaların yerleşim yerlerine isabet ettiğini kaydeden Ensari, '' Rus ve rejim uçakları son günlerde Halep'in güney ve iç kesimlerinde sivillerin yoğun olarak yaşadığı semtleri hedef alıyor. Bugünkü saldırılarda 28 kişi öldü, 57 kişi de yaralandı. Bu insanların çoğu kadın ve çocuk. Aynı zamanda birçok bina da yerle bir oldu.'' dedi.

Sivil savunma ekiplerinin yıkılan binaların enkazı altındaki ölü ve yaralılara ulaşmaya çalıştığını vurgulayan Ensari, olayda yaralananların sağlık ekiplerince sahra hastanelerine kaldırıldığını aktardı.

Suriye ordusuna ait bir askeri helikopterin dün Sukkeri semtindeki yerleşim birimine klor gazı içerikli varil bombası atması sonucu 100 kişi gazdan etkilenmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Suriyedeki kim nereyi niye vurduğu belli değil.