Putin'den Paris'te skandal açıklamalar

Rus Devlet Başkanı Putin skandal açıklamalarına devam ediyor. Sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye hakkında skandal açıklamalar yapan Putin, bunlara bir yenisini Paris'te ekledi. Türkiye'nin ile DAEŞ'in işbirliği içerisinde olduğunu iddia etti.

Putin'den Paris'te skandal açıklamalar
30 Kasım 2015 Pazartesi 22:20

Rus Devlet Başkanı Putin skandal açıklamalarına devam ediyor. Sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye hakkında skandal açıklamalar yapan Putin, bunlara bir yenisini Paris'te ekledi.

Paris'te düzenlenen BM İklim Değişikliği Zirvesi'nden ayrılmadan hemen önce açıklamalarda bulunan Putin adeta saçmaladı. Rus Devlet Başkanı Türkiye'nin sınır ihlali yapan savaş uçaklarını düşürmesi ile alakalı, ellerinde yeni kanıtların olduğunu iddia ederek, Türkiye'nin DAEŞ petrolünü daha iyi almak için Rus uçağını vurduğunu söyledi. Ayrıca Putin Kafkasya'da Ruslarla savaşan Çeçenleri kastederek, bu kişilerin Türkiye'de ortaya çıktığını, eğitildiğini daha sonrasında bölgeye giderek Rusya ile savaştıklarını iddia etti. Rusya'da Putin'in bu açıklamalarına tepkilerde sürekli geliyor. Rusya'da Putin'e muhalif kişiler, Putin'in Türkiye'ye karşı sergilenen bu tutumu çok ağır ifadelerle eleştiriyorlar.

Putin'in açıklamaları şu şekilde;

''Elimizde yeni kanıtlar var. Mesele, Suriye’deki Türkmen halkını savunmak değil. Türkmenler işin bahanesi. Uçağımızı bir daha emin oluyoruz ki Suriye’den DAEŞ petrol kervanlarını rahatça Türkiye’ye girişini sağlamak için vurdular. Son günlerde 'emri Erdoğan vermemiş' diyorlar. Bizim için bunun artık hiçbir önemi kalmadı.

Rusya’da ve özellikle Kafkaslar bölgesinde bizimle savaşan teröristler çoğu zaman Türkiye’de peydahlanıyor. Burada Türkiye yönetimi himayesi altında bir süre saklandıktan sonra tekrar Rusya topraklarında belirerek terör eylemleri düzenliyor. Biz Türkiye yönetimiyle defalarca bu konuyu gündeme getirdik. Ama şimdiye kadar maalesef bu konuda daTürkiye’den yardım ve anlayış görmedik.''


Etiketler; #Putin
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aykut erdil - 8 yıl önce
kimin eli putinin cebinde. belli oldu. ey fransızları savunan dostlar adam paristen açıklıyor. hemde aleyhimize...