Pakistan kiralık toprak istiyor

Pakistan'ın Gilgit-Baltistan Bölgesi Başbakanı Rehman, "Vakhan koridoru"nu Orta Asya ülkeleri ile ticaret yapmak amacıyla Afganistan'dan kiralanması için yoğun çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Pakistan kiralık toprak istiyor
07 Aralık 2015 Pazartesi 10:02

 Pakistan'ın kuzey batısında yer alan Gilgit-Baltistan Bölgesi Başbakanı Hafız Hifizur Rehman, 350 kilometre uzunluğunda ve 64 kilometre genişliğindeki toprak parçasının, Orta Asya ülkeleri ile ticaret amacıyla Afganistan'dan kiralanması için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.
Tacikistan ile direkt kara ticareti için Afganistan topraklarındaki "Vakhan koridoru"nu kiralamak istediklerini belirten Başbakan Rehman, bunun için görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Hafız Hifizur Rehman, Tacikistan'ın da Pakistan'ın Orta Asya ülkeleri ile direkt ticaret yapabilir hale gelmesini arzu ettiğini ifade ederek, "Tacikistan Cumhurbaşkanı'nın İslamabad ziyaretinde Başbakan Navaz Şerif ile bu konu üzerinde yoğun görüşmeler yapıldı. Aynı şekilde önümüzdeki hafta Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile Şerif'in görüşmesinde de bu konu gündemin üst sıralarında yer alacak" dedi.

Kabil yönetiminin bugüne kadar söz konusu koridoru kiraya vermeye yanaşmadığını, ancak transit ticarete sıcak baktığını belirten Rehman, "Biz bunu kabul etmiyoruz. Çünkü, bizim için asıl sorun koridorun güvenliği. Ticaret yapılabilmesi için mevcut güvenliği yeterli bulmuyoruz" diye konuştu.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.