Pakistan Büyükelçiliğine saldırı!

Afganistan’ın Celalabad'da Pakistan Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan Büyükelçiliğine saldırı!
13 Ocak 2016 Çarşamba 09:46

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin başkenti Celalabad'da Pakistan Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İLE SALDIRDILAR

Adının açıklanmasını istemeyen Nangarhar güvenlik yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah bomba yüklü araçla Celalabad kentindeki Pakistan Başkonsolosluğuna intihar saldırısı düzenlendiğini, ardından bir grup silahlı saldırganın binaya girdiğini belirtti.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında çatışmanın devam ettiği ve şu ana kadar 5 Afgan polisinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Görgü tanıkları, Pakistan Başkonsolosluğuna önünde bomba yüklü aracın patlatılmasının ardından 4 saldırganın ateş açarak binaya girdiğini anlattı.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Afganistan’ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentindeki Hindistan Başkonsolosluğuna 3 Ocak'ta düzenlenen saldırıda 1 polis ve 3 saldırgan ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.