Ölen sığınmacılara mezar kalmadı

Bazı Yunan adalarında ölen sığınmacılar için mezar yeri dahi kalmadığı belirtiliyor.

Ölen sığınmacılara mezar kalmadı
07 Kasım 2015 Cumartesi 11:39

Yunan adalarında yaşanan insanlık trajedisi devam ediyor. Limanlarda sabahlayarak Atina'dan gelecek gemileri bekleyen binlerce sığınmacı açlık ve yoksulluk içinde yaşamaya çalışıyor. Çok sayıda çocuk ve hasta buradaki bekleyişlerinde yaşamlarını yitiriyor. Ölen sığınmacılar için Midilli başta olmak üzere pek çok yerde gömülecek yer kalmadı. 

Yerel makamların ve Yunan vatandaşlarının gayretlerine rağmen fakir Yunanistan'ın yetişemediği sığınmacı krizinde Avrupa gözlerini kapatmış durumda. Adalarda yaşamaya çalışan sığınmacıların yerel nüfusu geçtiği belirtiliyordu. Son gelen haberlere göre ölen sığınmacıların da yerel nüfusu çoktan aştığı ifade ediliyor. 

İsimsiz binlerce mezar!

Yunan adalarında toplu halde bot kazalarında ya da başka kazalar ve hastalıklarda ölen sığınmacılar için mezar taşına yazılacak isim bulunamıyor. Toplu halde öldükleri için kimlikleri bilinmeyen çok sayıda cenaze numaralı mzarlara defnediliyor. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emine - 5 yıl önce
Oğlum usta birliği Kıbrıs'a çıktı uçak biletini tsk karsiliyormu lütfen cevap