Öğrencilerin namaz kılmasını yasakladılar!

Danimarka'da bir okul skandal bir karar aldı ve okulda namaz kılınması yasakladı.

Öğrencilerin namaz kılmasını yasakladılar!
16 Haziran 2016 Perşembe 10:36

Danimarka'da bir okul, okulda namaz kılınmasını yasakladı. Tenefüslerde dahi namaz kılmak yasak. 

5,6 milyon nüfuslu Danimarka'da, 200 binden fazla Müslüman bulunuyor. Danimarka'daki bir okulun namaz yasağı herkesi şaşkına çevirirken okul öğrencilerinin de tepkisini çekti. Öyle ki tenefüslerde bile namaz kılmak yasaklandı.

Başkent Kopenhag'ın kuzeyindeki sağlık ve pedagojik destek eğitimi verilen SOPU Hillerod okulunda namaz kılması yasaklandı. Söz konusu yasak, bir öğrencinin okul yönetiminden aldığı mektuba, sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstermesiyle ortaya çıktı. Öğrencinin "İdareden yeni karar. SOPU Hillerod'da namaz kılabilir miyim? Cevap: HAYIR" yazılı bir pankart tutarken çekilen fotoğrafını paylaştı.

Danimarka basınına konuşan okul müdürü Inger Margrethe Jensen, namaz kılınmasının yasaklandığını doğruladı. Bazı hadiseler yaşanması üzerine öğrencilere okul kurallarını hatırlattıklarını ifade eden müdür Jensen, "Bazı öğrenciler,  okulda bir mescit kurmak istedi. İslami ibadet çok görünür hale geldi. Çünkü  bazen koridoru namaz kılmak için kullandılar. Din ve eğitim birbirinden ayrı. Din özel hayata ait bir husus." şeklinde konuştu.
 
Müdür Jensen, sadece ders saatlerinde değil aynı zamanda teneffüslerde de  namaz kılmanın yasak olduğunun altını çizdi.

Yasağa karşı, imza toplayan öğrenciler arasında Hristiyanların da bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.