Netanyahu: Ülkemizi (Filistin'i) Osmanlılardan kurtardığınız için size borçluyuz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin topraklarındaki Osmanlı Devleti'nin hakimiyetine sona erdirilmesinden dolayı Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'a borçlu olduklarını söyledi.

Netanyahu: Ülkemizi (Filistin'i) Osmanlılardan kurtardığınız için size borçluyuz
26 Eylül 2016 Pazartesi 10:59

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birinci Dünya Savaşı'nda Filistin topraklarındaki Osmanlı Devleti'nin hakimiyetine son verdirildiği için Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'a 'Ülkemizi (Filistin'i) Osmanlılardan kurtardığınız için size borçluyuz." dedi.

İsrail Başbakanlık'ından yapılan yazılı açıklamada, New York'taki BM Zirvesi'ne katılmak için gittiği ABD'de Netanyahu'nun Avustralya Başbakanı Turnbull'la görüştüğü sırada onuşulanlara yer verildi.

Netanyahu'nun Turnbull'a, 'Avustralya askerlerinin yaptıklarından dolayı ve ülkemizi (Filistin'i) Osmanlılardan kurtardığınız için size borçluyuz. Bu büyük bir olaydı. Sanırım tarihteki son süvari saldırısı buydu' dediği belirtilirken Turnbull'u  İsrail'e davet eden Netanyahu'ya karşılık olarak da 'Evet bu doğru. Son süvari saldırısı Birüsseba'da gerçekleşti. Burayı ziyaret edeceğim' dediği belirtildi.

Turnbull'un bahsettiği Birüsseba, 1917 yıında İngiliz ordusundaki Anzak atlı birliklerinin ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki muharebede Osmanlı'nın elinden alınmıştı. Birüsseba 1948'den sonra İsrail yönetimine geçti.

1517 yılından beri Filistin topraklarını elinde bulunduran Osmanlı, 300 yıl sonra 1. Dünya Savaşında İngilizlerin bölgeyi işgaliyle tamamen sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.