Myanmar'da heyelan felakete neden oldu

Myanmar'da yeşim taşı madeni civarında heyelan gerçekleşti. Madende çalışan köylülerden en az 70 kişinin öldüğü bildirildi.

Myanmar'da heyelan felakete neden oldu
22 Kasım 2015 Pazar 09:06

 Myanmar'da Kachi eyaletinde bulunan bir yeşim madeni çevresinde toprak kayması yaşandı. Madende çalışan köylülerin en az 70'inin öldüğü belirtilirken, 100 kişiden fazla da kayıp olduğu duyuruldu.
Bölgenin toplum liderlerinden Brang Seng ve Lamai Gum Ja olayın ardından, yaşanan felaketlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Seng en az 70 kişinin öldüğünü belirtirken durumun "çok kötü" olduğunu dile getirdi. Köylülerin dağdan gelen cevheri eleyerek yeşim taşı aradığını anlatan Brang Seng cesetleri maloz yığınlarının içinden çıkardığını anlattı. Lamai Gum Ja ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söylerken 100'den fazla kayıp olduğunun altını çizdi.
Güneydoğu Asya ülkesi olan Myanmar'da bu ilk madenci kayıbı değil. Yeşim taşı ticaretinin önemli bir yer kapladığı ülkede her yıl çok sayı da köylü ve madenci ölümü yaşanıyor.


Etiketler; #Myanmar
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.