Müslüman Kardeşler'in bulunduğu cezaevinde mahkumlar zehirlendi

Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu hapishanede mahkumlar kirli içme suyu nedeniyle zehirlendi.

Müslüman Kardeşler'in bulunduğu cezaevinde mahkumlar zehirlendi
09 Aralık 2015 Çarşamba 15:22

Mısır'ın İskenderiyye ilindeki "Burcu'l Arab" hapishanesinde pek çok mahkum, kendilerine verilen kirli içme suyu nedeniyle zehirlendi.

Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 3 haftadan uzun süredir hapishanenin içme suyunu kesen güvenlik güçlerinin, zindanlara çok az miktarda, sağlıksız ve kirli su vermesi sonucu zehirlenme vakalarında artış olduğu belirtildi.

Ekim ayında İskenderiyye kentinin sular altında kalmasına ve su pompalarının arızalanmasına neden olan şiddetli yağmurdan beri hapishanenin suyunun kesildiği kaydedilen açıklamada, bu zamandan beri mahkumlara çok az miktarda, sağlıksız ve kirli su verildiği aktarıldı.

Açıklamada, daha önce değerinin kat kat üzerinde fiyatla satılan maden suyunun hapishaneye girişinin yasaklandığı, bu durumun zehirlenme olaylarında artışa neden olduğu ve hapishane hastanesinin artan zehirlenme vakalarına cevap veremez duruma geldiği ifade edildi.

Bazı doktorların tekrarlanan zehirlenmenin mahkumlarda böbrek yetmezliğine neden olabileceği uyarısında bulunduğu kaydedilen açıklamada, mahkum yakınlarının da ilgili taraflara ve insan hakları örgütlerine, hapishane yönetiminin ihlallerine karşı yakınlarının hayatını kurtarmak için müdahale etmeleri çağrısında bulunduğu bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.