Moldova'da halk erken seçim istiyor

Moldova'da muhalefet partileri hükümete karşı ortak bir gösteri düzenledi.

Moldova'da halk erken seçim istiyor
25 Ocak 2016 Pazartesi 01:13

KİŞİNEV (AA) - Moldova'da muhalefet partileri hükümete karşı ortak bir gösteri düzenledi.

Haysiyet ve Gerçek Partisi (DA) ve Moldova Cumhuriyeti Sosyalistler Partisi (PSRM) ile Bizim Parti'nin (NP) organizasyonunda, 20 Ocakta kurulan Başbakan Pavel Filip hükümetinin istifası talebiyle başkentte yürüyüş düzenlendi.

Gün boyu 20 kilometrelik yürüyüş yaparak, şehrin ana girişlerini geçici olarak trafiğe kapatan göstericiler, polis kordonuyla çevrili parlamento binası önünde toplandı.

Parlamento önündeki mitingde konuşan PSRM lideri İgor Dodon, birleşen muhalefetin bir devletin siyasi krizine karşı mücadele verecek bir Ulusal Kurtuluş Konseyi oluşturmaya karar verdiğini belirterek, "Halkımızın sabrı artık taşmış bulunuyor. Günlerdir on binlerce insan sokaklara dökülüyor. Ancak artık pes etme zamanı geldi. Hükümeti geçen Perşembe günü kurulan Başbakan Filip'e sadece bir haftalık süre tanıyoruz. 28 Ocak Perşembe günü, saat 17.00'ye dek istifa etmezse, ülkenin tüm otoyolları, demir yolları ve havaalanlarını bloke edeceğiz. En geç nisanda erken parlamento seçimleri istiyoruz" dedi.

Bizim Parti lideri Renato Usatıy da iktidardaki suçluları yargılayacak bir halk mahkemesinin kurulacağını dile getirdi.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.