Merkel Türkiye'yi tehdit etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçtiğimiz günlerde yaşanan Cumhuriyet operasyonunda gazetecilerin gözaltına alınmasına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merkel Türkiye'yi tehdit etti
03 Kasım 2016 Perşembe 09:57

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'deki Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik yapılan operasyonlar hakkındaki eleştiride bulundu. Operasyonla gazetecilerin gözaltına alınması nedeniyle Türkiye'deki basın özgürlüğü için 'alarm verici' olduğunu vurgulayan Merkel, kendisi ve Almanya içinde bu durumun geçerli olduğunu söyledi.

Operasyona yönelik "hukukun üstünlüğü ile bağdaşması konusunda büyük endişelerimiz var" diye konuşan Merkel,  "Sayın Dündar'da olduğu gibi, şimdi orada gözaltına alınan gazetecilere yönelik soruşturma ve duruşmaları takip edeceğiz. Gazeteciler ve aynı şekilde Türkiye'de zor şartlarda basın ve ifade özgürlüğü mücadelesi verenler, dayanışmamızdan emin olabilir" diyerek destekte bulundu.

Basın özgürlüğünün önemini vurgulamak için Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann'ın Cumhuriyet gazetesini ziyaret ettiğini anımsatan Merkel, "Tabi ki, böyle bir konu AB ile müzakerelerde merkezi bir rol oynuyor. Durum alarm verici" ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.