Merkel'den Türkiye'yle ilgili skandal açıklama

Merkel, Hollanda seçimleri sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'yle ilgili skandal sözler söyledi.

Merkel'den Türkiye'yle ilgili skandal açıklama
16 Mart 2017 Perşembe 14:30

Avrupalı Devletler Türkiye'deki referandum için ülkelerinde 'evet' kampanyalarına müsaade etmedikleri gibi bu duruma şiddetle karşı çıkıyorlar. En acı ve faşist örneklerinden birini de Hollanda sergiledi. Hollanda seçimlerinden birkaç gün önce ülkeye giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya çok çirkin bir muamele ile karşılaştı. Bakan Kaya'nın Türk Konsoslosluğuna gitmesine izin verilmediği gibi, bakana destek amaçlı bölgeye giden Türk Vatandaşları da köpekli ve joplu şiddete maruz kaldılar. 

Bu yaşanan olaylar karşısında Avrupa hala Hollanda'ya toz kondurmuyor. Skandal açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

Almanya Başbakanı Merkel, Hollanda'daki seçimleri Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki merkez sağ partisi VVD'nin kazanmasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Hollanda'nın skadal karar ve uygulamalarını görmezden gelen Merkel daha önce Türkiye ile yaşanan diplomatik krizle ilgili açıklamalarında Hollanda'ya destek çıkmıştı. Merkel şimdi de "Hollanda’nın Türkiye tarafından gelen ve kabul edilemez suçlamalara ve kınamalarına tolerans göstermek zorunda kalmasından ardından Demokrasi için iyi bir gün” şeklinde konuştu.

HOLLANDA'YI ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel Rutte'yi telefonla tebrik etti. Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Merkel'in Rutte'ye "Arkadaş, komşu ve Avrupalı olarak işbirliğine devam etmek için sabırsızlanıyorum" dediğini aktardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.