Merkel'den Avrupa Birliğine Türkiye uyarısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de bir paneldeki konuşmasında, “Sadece insan hayatı için bile Türkiye ile bu tür bir anlaşma yapmaya değer” diye konuştu.

Merkel'den Avrupa Birliğine Türkiye uyarısı
13 Mayıs 2016 Cuma 10:39

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de bir paneldeki konuşmasında Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmasını çökmemesini sağlanılması gerektiğine değindi.

Merkel Türkiye'nin anahtar ülke olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin Avrupa’ya yönelik düzensiz göçün durdurulmasında anahtar ülke olduğunu görmezden gelemeyiz, bu nedenle bu tür anlaşmalara ihtiyacımız var. Aynı zamanda mülteci anlaşmasının çökmemesini sağlamada güçlü çıkarımız olduğunu görmeliyiz” diye konuştu.

Mülteci anlaşmasının imzalanmasının ardından 350’den fazla mültecinin öldüğünü belirten Merkel, “Bu anlaşma yürürlüğe girdikten sonra 7 kişi hayatını kaybetti” diye konuştu.

Mülteci krizi için  AB’ye üye ülkelerin ortak çabalarını sürdürmesi gerektiğini de vurgulayan Merkel, “Sadece insan hayatı için bile Türkiye ile bu tür bir anlaşma yapmaya değer” diyerek Avrupa Birliğine uyarıda bulundu. 

Türkiye ile AB arasında yapılan anlaşma Türkiye’nin Yunanistan’a geçen bütün mültecileri almasını, buna karşılık 6 milyar Euro maddi yardım öngörüsünün yanında anlaşmada şartların yerine getirilmesi halinde Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa sürecinin 1 Temmuz’a çekilmesi kararlaştırılmıştı. Merkel, Türkiye’nin vize muafiyeti için tüm şartları yerine getirmesi gerektiğini de belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.