Luttwak: "Önce Erdoğan öldürülmeliydi"

Edward Luttwak, 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından planlananların uygulamaya geçirilmesi gerekli olanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öldürülmesinin olduğunu belirtti.

Luttwak: "Önce Erdoğan öldürülmeliydi"
19 Temmuz 2016 Salı 11:24

Amerika'nın Foreign Policy dergisinin yazarı Edward Luttwak, Türkiye'de yapılan darbe girişiminin başarısızlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öldürülememesinden kaynaklandığını belirtti.

Foreign Policy dergisinde Edward Luttwak Türkiye'de 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından planlanarak akşam saatlerinde uygulanmaya başlayan darbe girişimini ele alarak bir analize imza attı.  'Başarılı bir askeri darbe için ne gerekir?' sorusunu yönelterek yaptığı analizce cevabı 'Önce lider öldürülmeliydi' diye verdi.

Luttwak, darbecilerin hazırladıkları planların iyi bir stratejiye sahip olduğunu, tanklara, silahlara ve her türlü atıl araca sahip olduğunu ama en önemli olanı yerine getirememelerinden dolayı darbenin başarısız olduğunu yazdı. Bu en önemli adımın ise ya Erdoğan'ın gözaltına alınması ya da öldürülmesi olduğunu vurgulayarak düşmanca bir tavır sergiledi.

Luttwak yazısında darbeci askerlerden aktivist diye bahsetti.

Kaynak: Yenişafak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.