Kuzey Irak hava sahası neden kapatıldı?

Kuzey Irak'a yapılacak sivil uçuşların durdurulması ile gözler bir anda bölgeye çevrili. Kuzey Irak hava sahası büyük Musul operasyonu nedeniyle mi kapatıldı?

Kuzey Irak hava sahası neden kapatıldı?
07 Aralık 2015 Pazartesi 10:06

 IŞİD'in Musul'u ele geçirdiği 2014 yılından beri bu kente büyük bir operasyon yapılacağı belirtiliyor. Son günlerde TSK'nın askeri yığınağı ile gündeme gelen Kuzey Irak bölgesi bu gün de sivil uçuşlara kapatıldı. Konuyla ilgili resmi açıklama gelmezken bölgedeki yüksek tansiyon da IŞİD operasyonunun başlamak üzere olduğunu gösteriyor. 

Öte yandan Kuzey Irak hava sahasının sivil uçuşlara kapatılması ile ilgili bir diğer iddia da Rusya'nın Hazar Denizi'nden yaptığı füze saldırıları olarak dile getiriliyor.

Türk Hava Yolları (THY), Kuzey Irak hava sahasının kapatılması nedeniyle bugün ve yarın Süleymaniye ile Erbil'e yapılması planlanan bazı seferleri iptal etti.

THY resmi internet sitesinden yapılan "Erbil ve Süleymaniye Yolcularımızın Dikkatine" başlıklı açıklamada, bugün ve yarın Kuzey Irak hava sahasının kapatılması nedeniyle sefer iptalleri olduğu ve yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri istendi.

Anadolu Ajansı ve Kamusaati.com



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.