Katar'dan 'Savaşa hazırız' açıklaması

Katar Savunma Bakanı Halid el-Atiyye, "ülkesinin gerekirse kendisini savunmaya hazır olduğunu" belirtti. Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, ilettikleri taleplerle ilgili Katar'a 48 saat ek süre verdi.

Katar'dan 'Savaşa hazırız' açıklaması
03 Temmuz 2017 Pazartesi 20:40

Terörizme destek olduğu suçlamasıyla Katar'a diplomatik abluka uygulayan Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in sunduğu taleplerin kabul edilmesi için Katar'a verdiği 10 günlük süre sona erdi.

Suudi Arabistan Devlet Ajansı SPA, Suudi Arabistan ve 3 müttefikinin, krizde arabulucu rolü üstlenen Kuveyt'ten gelen 48 saatlik uzatma talebini kabul ettiklerini belirtti. Suudi Arabistan öncülüğündeki blok, ilişkilerin normale dönmesi için Katar'a 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Doha yönetimi ise taleplerin kabul edilemez olduğunu duyurmuştu.

Dört Arap ülkesinin süre uzatma kararının ardından, Doha merkezli El Cezire televizyonu Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani'nin taleplere yanıt vermek için Kuveyt'e gittiğini duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.