Kanser hastası kızın bedeni donduruldu

Nadir görülen kanser hastalığına yakalanan 14 yaşındaki genç kızın bedenini dondurma talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

Kanser hastası kızın bedeni donduruldu
18 Kasım 2016 Cuma 15:46

Nadir görülen bir kanser türüne yakalanan 14 yaşındaki genç kızın bedeninin doldurulması talebi mahkemece kabul edildi. İngiltere'nin tarihine geçen mahkeme kararıyla hayatını kaybeden kızın bedeni dondurulmak üzere ABD'ye gönderildi.

Dondurulma işleminde dondurulan kişinin uyanıp uyanmacağına ilişkin kesinlik olmasa da mahkeme annenin talebe rıza göstermesini yeterli saydı. Baba ise duruma "Diyelim ki onu 200 sene sonra hayata döndürdüler, hiçbir akrabası hayatta olmayacak ve hiçbir şeyi hatırlamayacak. Hâlâ 14 yaşında olacağından çaresiz bir durumda, ülkesinden uzakta ABD'de ne yapacak." diye karşı çıksa da mahkeme babanın kızıyla ilgilenmemesi nedeniyle annenin kararını yeterli buldu.

Ekim ayında hayatını kaybeden genç kızın ismi verilmedi. Son zamanlarını 'öldükten sonra bedenin dondurulmasına' yönelik araştırma yapan genç kız, ziyaretine gelen hakim Peter Jackson'a mektup yazdı.

İşte genç kızın hakime mektubu:

"Benden neden bu alışılmadık şeyi yapmak istediğime dair bir açıklama isteniyor. Ben sadece 14 yaşındayım ve ölmek istemiyorum ama ölüyorum. Dondurulmak, yüzyıllar sonra bile olsa bana iyileşme ve yeniden uyanma şansı vereceğini düşünüyorum. Toprağın altına gömülmek istemiyorum. Yaşamak, uzun yaşamak istiyorum ve gelecekte kanserim için bir tedavi bulunacağını ve beni uyandıracaklarını düşünüyorum. Bu şansa sahip olmak istiyorum. Bu benim tek dileğim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.