Kanada Başbakanı Trueau, ramazan mesajı yayımladı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında "Kanada ve dünyadaki Müslümanların Kur'an-ı Kerim'in Hz. Muhammed'e vahiy edilmesini anmak için bir ay sürecek oruç, namaz ve tefekkür ile ruhsal yolculuğa çıkacaklarını" dile getirmesinin ardından huzurlu ve mübarek ramazan ayı geçirmelerini diledi.

Kanada Başbakanı Trueau, ramazan mesajı yayımladı
06 Haziran 2016 Pazartesi 12:25

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında huzurlu ve mübarek ramazan ayı geçirmelerini diledi.

Yayımlanan mesajda bu ramazan ayında müslümanların sabırlarını ve Allah'a yakınlıklarını arttırmak için tuttuklarını dile getiren Trudeau, "Kanada ve dünyadaki Müslümanların Kur'an-ı Kerim'in Hz. Muhammed'e vahiy edilmesini anmak için bir ay sürecek oruç, namaz ve tefekkür ile ruhsal yolculuğa çıkacaklarını" da dile getirdi.

Trudeau, "Ramazan ayı Müslümanların toplumla iç içe olduğu zamandır. Bu ayda Müslümanlar komşularını ve arkadaşlarını iftar sofralarına çağırarak, yedikleri yemeklerini paylaşır, birlikte ibadet ederler ve birbirlerini sadaka vermeye ve hayırsever olmaya teşvik ederler. Ramazan ayı sahip olduğumuz sayısız nimetlere şükür etmemizi ve bu nimetlere sahip olmayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini hatırlatır. Toplum olarak bu vakti, Müslüman topluluklarımızın ülkemizin dokusuna kazandırdığı paha biçilemez zenginliklere karşı minnettarlığımızı göstermeye ayırmak istiyorum. Kanada'nın kültürel çeşitliliği, ülkemizin en önemli güçlerinden biri olduğu gibi aynı zamanda en önemli gurur kaynaklarından biridir. Ailemiz adına, eşim Sophie ve ben bu mübarek ayı ihya edeceklere, huzurlu ve mübarek ramazan ayı diliyoruz. Hayırlı ramazanlar!" diyerek mesajını yayımladı.


Etiketler; #Kanada #ramazan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.