İtalya, Yahudi Soykırımı tasarısını kabul etti

İtalya'nın, Yahudi Soykırımı tasarısını kabul etmesiyle, artık İtalya'da Yahudi Soykırımı'nı inkar edenler hapis cezasıyla cezalandırılacak.

İtalya, Yahudi Soykırımı tasarısını kabul etti
10 Haziran 2016 Cuma 09:50

İtalya, Yahudi Soykırımı yasa tasarısını kabul etti. Buna göre artık İtalya'da Yahudi Soykırımı'nı inkar edenler hasip cezası ile cezalandırılacak.

İtalyan haber ajansı Ansa'nın haberinde yer alan bilgilere göre, tasarı oylamasında; 237 milletvekili yasa tasarısına evet oyu kullandı, 5 milletvekili hayır oyu kullandı ve 102 milletvekili ise çekimser kaldı.

Oylama sonunda Yahudi Soykırımı'nın inkârı ve belirli etnik gruptaki insanlara karşı nefret çağrılarına 2-6 yıl arasında hapis cezası öngören yasa tasarısını kabul edilmiş oldu.

Senato yasa tasarısını şubat ayında onaylamıştı.

Kabul edilen yasa tasarısını Yahudi cemaati memnuniyetle karşıladı. Yahudi Cemaatleri Birliği Başkanı Renzo Gattegna, “Yasanın kabul edilmesi İtalya Parlamentosu açısından tarihi bir an” açıklamasında bulundu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.