İtalya'da sağcı liderden, Türkiye hakkında tweet

İtalya'da aşırı sağcı parti lideri Matteo Salvini twitterda çıldırdı. Türkiye-AB zirvesinde çıkan kararlara tepki gösteren muhalif sağcı lider twitterda attığı tweet ile Türk düşmanlığını gösterdi.

İtalya'da sağcı liderden, Türkiye hakkında tweet
30 Kasım 2015 Pazartesi 23:21

Belçika'nın Brüksel kentinde gerçekleştirilen Türkiye- Avrupa Birliği (AB) zirvesi sonrası, Türkiye'ye 3 milyar euro yardım yapılacağı ve Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda yürütülen müzakerelerin yeniden canlanacağı açıklanmıştı. Bu açıklamalar, İtalya'da aşırı sağcı muhalif parti liderini çıldırttı. 

İtalya'da sağcı partinin lideri Matteo Salvini, Türkiye-AB zirvesinde çıkna Türkiye'ye Suriyeli sığınmacılar için 3 milyar euro yardımı ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımı için yürütülen müzakerelerin güçlendirilmesi kararları sonrasında sosyal meda hesabı twitter üzerinden tepki gösterdi. Aşırı sağcı Lega Nord (Kuzey Ligi) partisi lideri Salvini, twitter hesabı üzerinden, 'Sığınmacılar için verilen 3 milyar euro Avrupa'nın Türkiye'ye hediyesi, bazı kişilerde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini istiyor. Eğer onlar giriyorsa biz çıkalım' ifadesini kullandı. Matteo Salvini'nin bu yazısına birçok kişi destek verirken, birçok kişi tarafından da tepki yağdı. 


İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, geçmiş yıllarda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmamasının tarihi bir hata olduğunu ifade etmiş, bu müzakereler ile fırsatın tekrar açıldığını söylemişti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Harun - 8 yıl önce
Al bir arızada Burada çıktı. Sayın Bay Herşeye muhalefet, Sen ülkenin başına geçsen ülkenin çivisi çıkar. O yüzden muhalefetin ta kendisisin.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
ADAM!() çok haklı bizim onlarla onkarında bizimle ortak pastası yok. Onların dini kendilerine bizim dinimiz bize