İsrail'den Erdoğan'ın sorularına cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail eleştirisine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahşon cevap verdi.

İsrail'den Erdoğan'ın sorularına cevap
09 Mayıs 2017 Salı 11:21

İşgal altındaki Doğu Kudüs dahil birçok bölgedeki minarelerden hoparlörle ezan okunmasını yasaklamaya hazırlanan İsrail'e yönelik eleştiri yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt geldi. 

AFP'nin haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahşon, Erdoğan'ın sözlerine karşılık Kendi ülkesinde insan haklarını sistematik şekilde ihlal eden biri, bölgedeki tek gerçek demokrasiye ahlak vaazı vermemeli" dedi.

Ayrıca Nahşon, "İsrail; Yahudilerin, Müslümanların ve Hristiyanların tüm ibadet özgürlüğünü sürekli korumaktadır. Yöneltilen temelsiz iftiralara rağmen bu şekilde hareket etmeyi de sürdürecek" diye konuştu.

Dün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir forumda "Kudüs semalarından ezanın susturulmasına inşallah izin vermeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Aleyhine alınan onca karara rağmen işgale, zulme, şiddete ve Kudüs'ü Müslümansız yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor. İsrail yönetiminin mevcut uygulamalarının, eskiden Amerika'daki, yakın zamana kadar Güney Afrika'daki siyahilere uygulanan ırkçı ve ayrımcı politikalardan ne farkı var? Batı Şeria'nın dört bir tarafını zehirli bir sarmaşık gibi saran, Filistinli kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren, ne yazık ki oradaki anlayış hangi hukukta yer bulabilir?" sözlerini kullanmıştı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.