IŞİD'in petrolünü Esad alıyor

Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı İkbal, Suriye rejimi dışında hiçbir ülkeden bir kurumun veya resmi bir oluşumun DAEŞ'ten petrol almadığını söyledi.

IŞİD'in petrolünü Esad alıyor
05 Aralık 2015 Cumartesi 17:43

Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı Zübeyir İkbal, Rusya'nın ortaya attığı "Türkiye DAEŞ petrolünü satın alıyor" iddialarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın ortaya attığı iddiaların doğruluğunun kanıtlanmadığını ve benzeri birçok doğrulanmamış dedikodunun bulunduğunu belirten İkbal, "Suriye rejimi dışında hiçbir ülkeden bir kurum veya resmi bir oluşum DEAŞ'ten petrol almıyor" dedi.

İkbal, kaçakçıların petrol ürünlerini sınır ötesine taşıma durumunun yeni bir şey olmadığını vurgulayarak, "Petrol ürünleri Irak ve İran gibi ülkelerden yıllardır kaçırılıyor" ifadesini kullandı.

Brüksel'deki Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Marco Giuli ise petrol kaçakçılığından kazanılan paranın DAEŞ'in önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu dile getirdi.

Rusya ve ABD'nin son dönemde petrol tankerlerini hedef aldığına dikkati çeken Giuli, "Petrol trafiği küçük çaplı yerel kaçakçılar tarafından yürütülüyor. Bunun belirli bir hükümet tarafından değil tüm aktörlerin çabalarıyla sınırların korunarak engelleneceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Bu ne kepazliktir anlamadım. İşid diye bir yapı hortluyor. E buna deaş diyelim. Ona da tamam. Sonra da petrol alıp destekle. Ya insanlığından uyanıyor insan
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Başlığı Putin'e gönderin. Bilmiyorsa öğrensin.