IŞİD'den kan donduran ramazan talimatı!

Terör Örgütü IŞİD'in resmi sözcüsü Ebu Muhammed Adnani'nin ortaya çıkan ses kaydında, Ramazan ayında kan donduran bir talimatta bulundu.

IŞİD'den kan donduran ramazan talimatı!
24 Mayıs 2016 Salı 09:02

Terör Örgütü IŞİD'in resmi sözcüsü Ebu Muhammed Adnani'nin ortaya çıkan ses kaydında, Ramazan ayında kan donduran bir talimatta bulundu. Adnani'nin ortaya çıkan ses kaydında, Avrupa ve Amerika'da yapılacak olan büyük saldırıların dünyayı şoke edeceğini vurguladı.

Batıda yaşayan militanlarına "geniş çaplı eylem" talimatı verdi

Terör örgütü IŞİD'in resmi sözcüsü Ebu Muhammed Adnani'nin 31 dakikalık ses kaydı ortaya çıktı. Adnani, dün yayınlanan ses kaydında batıda yaşayan militanlara “Bulunduğunuz yerlerde eylemlerinizi artırın” talimatı verdi. 2013 yılından bu yana terör örgütü IŞİD'in sözcülüğünü yapan Adnani'nin 'örgütün bundan sonraki hedeflerine dönük' açıklamaları da ses kaydında yer aldı. Adnani, ses kaydında Irak ve Suriye'de IŞİD'e katılamayan batıda yaşayan militanlara “İmkanlarımız el vermediği için aramıza katılamayabilirsiniz ancak bulunduğunuz ülkelerde geniş çapta eylemler gerçekleştirin” talimatı verdi.
 

"Onları kalbinden vurun"

Adnani, batıda yaşayan militanlarına “Onları kalbinden vurun” çağrısı yaparak, Ramazan ayında Avrupa ve Amerika'da büyük saldırılar gerçekleştireceklerini ve bu saldırılarla dünyayı şoke edeceklerini vurguladı. 

"Irak çöllerinde yaşamaya da varız"

Suriye ve Irak'ta kendilerine 20 bin bomba atan batılıları kendi evlerinde cezalandıracaklarını belirten Adnani, “Irak çöllerinde yaşamaya da varız” sözleri, Suriye'den IŞİD'in çekilme işareti olarak yorumlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.