Irak'taki FETÖ okulları için karar verildi

Irak'taki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait olan okullar için karar çıkarılan bakanlık kararnamesi ile karar verildi.

Irak'taki FETÖ okulları için karar verildi
02 Kasım 2016 Çarşamba 10:33

Irak'taki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait olan okullar için karar verildi. FETÖ'nün 9 okulu  Irak Eğitim Bakanlığına bağlanacak.

Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkede bulunan 9 FETÖ okulunun bakanlık bünyesine geçmesi için çalışma başlatıldı. FETÖ'ye ait olan bu okullarda eğitim dili ingilice olsada Irak eğitim müfredatı işleniyordu. Bu okulların bakanlık bünyesine geçmesinin ardındanda aynı sisteme devam etmesi öngörülüyor.

FETÖ okullarının terör örgütünden temizlendirilmesi için 16 Ekim'de çıkarılan bakanlık kararnamesi ile Irak Eğitim Bakanlığına bağlanacak. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı yaptığı açıklamada FETÖ okullarıyla ilgili 2,5 yıldır sürdürülen girişimlerin sonuç vermeye başladığını söyledi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.