Irak Başbakanı İbadi: Ankara ile savaşa hazırız

​Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Türkiye'nin dün Irak sınırına zırhlı araç sevkıyatı yapması nedeniyle sert konuştu. İbadi Bağdat'ın Türkiye ile savaşa hazır olduğunu belirtti.

Irak Başbakanı İbadi: Ankara ile savaşa hazırız
02 Kasım 2016 Çarşamba 09:10

​Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Türkiye ile yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ankara ile savaş yapmak istemediğini belirten İbadi,  ama savaşa hazır olduklarını belirtti.

Dün Türkiye'nin Irak sınırına zırhlı araç sevkıyatı yapması nedeniyle açıklama yapan İbadi, “Türkiye’nin Irak’a herhangi bir saldırısı, kendi çöküşlerine sebep olacak” diye konuştu. 

Al Mayadeen’de yer alan habere göre Bağdat’ın Ankara’yla savaşmak istemediğini ancak buna hazır olduklarını vurgulayan İbadi, yabancıların Irak iç işlerine karışmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Her türlü karşılığı vereceklerini söyleyen İbadi, “Irak’a saldıran tüm taraflara, her türlü karşılığı vereceğiz” dedi.
 


Etiketler; #türkiye #ırak
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baba - 7 yıl önce
Ülkesini İngilizlete amerikalilara ve iranlilara satan adamın dediklerine bakın. Ümmeti ve ümmetin topraklarını satanları kahreylesin
Avatar
Yavuz - 7 yıl önce
Önce Ülkeni yönet. Hadsiz adam.