İngiltere'den, Rusya'ya 'Kırım' çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond Kırım'a yapılan işgalle ilgili, "Pozisyonumuz net. Rusya'nın yasa dışı olarak Kırım'ın kontrolünü ele geçirmesini tanımıyoruz, tanımayacağız." diye konuştu.

İngiltere'den, Rusya'ya 'Kırım' çağrısı
21 Mart 2016 Pazartesi 14:36

Rusya'nın, Kırım'ı iki yıldır hukuka aykırı bir şekilde işgal etmesiyle ilgili İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond basına açıklamalarda bulundu. İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond Kırım'a yapılan işgalle ilgili, "Pozisyonumuz net. Rusya'nın yasa dışı olarak Kırım'ın kontrolünü ele geçirmesini tanımıyoruz, tanımayacağız." diye konuştu.

Kırım Tatar Milli Meclisini "aşırı örgüt" olarak listeleme kararı verdiklerinden dolayı ciddi endişelerinin olduğunu vurğulayan Hammond, "İnanç, toplanma ve ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamalar ve keyfi tutuklamalar da dahil, insan hakları ihlallerine yönelik tüm iddialar soruşturulmalıdır. Rusya'ya, Kırım'ı işgaline son vermesi ve Kırım'ı Ukrayna'ya geri vermesi için çağrıda bulunuyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüseyin efe - 8 yıl önce
Rusya....Emperyalizmin vahşi yüzü
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşallah petrol 30 doların altında kalıcı olur. Ruhlar zulümlere fırsat bulamazlar.