IKBY'de "Türkçe Dil Eğitim Merkezi" açıldı

IKBY'nin Erbil kentinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Salahaddin Üniversitesi'nin ortak girişimi ile "Türkçe Dil Eğitim Merkezi" açıldı.

IKBY'de "Türkçe Dil Eğitim Merkezi" açıldı
11 Temmuz 2017 Salı 15:41

Yunus Emre Enstitüsü'nün desteğiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Salahaddin Üniversitesi'nin ortak girişimi sonucu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde, "Türkçe Dil Eğitim Merkezi" açıldı.

Erbil'deki Salahaddin Üniversitesi'nde resmi bir açılış töreni yapıldı. "Türkçe Dil Eğitim Merkezi" programına, Yunus Emre Enstitüsü Strateji Geliştirme Müdürü Bülent Üçpınar, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Salahaddin Üniversitesi Rektörü Ahmed Enver Dizeyi ile her iki üniversitenin öğretim üyeleri katıldı.

Açılıştan önce Yunus Emre Enstitüsü Strateji Geliştirme Müdürü Bülent Üçpınar, "İki üniversitenin hayırlı girişimiyle Erbil'de dil eğitim merkezi açılacak. Biz de çok zengin altyapımızla destek vereceğiz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da Türkçe'nin öğretilmesi anlamında tüm girişimlere destek veriyoruz." diye konuştu. 

IKBY'de Türkiye ve Türkçe'ye çok yoğun ilginin olduğunu gözlemlediklerini belirten Üçpınar, "Salahaddin ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin başlattığı girişimle, bu yoğun ilgiye büyük oranda cevap verilecektir." dedi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal ise, Türkiye'deki üniversitelerde okumak isteyen Iraklı çok sayıda öğrenci olduğunu ve bu ihtiyacın karşılanması için Erbil Salahaddin Üniversitesi'nde Türkçe Dil Eğitim Merkezi açma kararı aldıklarını söyledi. Ayrıca Yunus Emre Enstitüsü tarafından temin edilen kaynak kitaplarla Türkçe öğreteceklerini aktaran Battal, bununla sınırlı kalmayıp IKBY'nin diğer kentlerinde de dil merkezleri kurup, YYÜ'nün bir şubesini açmayı hedeflediklerini belirtti.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Salahaddin Üniversitesi Rektörü Dizeyi, "Kardeş ve komşu Türkiye'nin birçok üniversitesiyle dayanışma içerisinde olmak için protokoller imzaladık. Bugün meyvesini almaya başlıyoruz. Türkiye ile daha önce tek bir ülke çatısı altında yaşıyorduk ve aynı coğrafya üzerinde aynı kültüre sahibiz. Bu yüzden böylesi ilişkilerin gelişmesini gerekli görüyoruz." şeklinde konuştu.

Dil merkezine akıllı tahta ve diğer ihtiyaç malzemeleri tedarik eden Best Van Turizm Genel Müdürü İrem Bayram ise "Bu merkezin teknolojik altyapısına destek vermekten onur duyuyoruz. Uzun vadede her iki üniversitenin ortak girişimlerine desteklerimizin sürmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.