İİT'den 'İslamofobi' uyarısı

İİT İslamofobi Gözlemevi, dünya genelinde İslam'a ve Müslümanlara yönelik olumsuz  algının arttığını vurguladı.

İİT'den 'İslamofobi' uyarısı
11 Temmuz 2017 Salı 19:27

"10'ncu İslamofobi  raporu" İİT İslamofobi Gözlemevince hazırlandı. Rapor, Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde düzenlenen İİT Dışişleri Bakanları  Konseyi 44. Toplantısı'na sunuldu.Dünya genelinde İslam'a ve Müslümanlara yönelik olumsuz algının arttığı vurgulandı. Artma nedeninin ise ABD'deki başkanlık seçimleri, göçmenler konusu ve Avrupa'da  aşırı sağın yükselmesi gibi etkenlerin payı olduğu kaydedildi.

İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin, raporun ön sözünde İslamofobinin  giderek nasıl yayılıp güçlendiğini şu sözlerle anlattı: 

"Müslümanlar korkutuldu ve kendilerine karşı ayrımcılık yapıldı.  İslam'ın kutsal simgeleri aşağılandı, İslami kıyafetler giyenlere yönelik nefret  suçları işlendi ve dışarıda başörtüsü takan kadınlara kötü muamele edildi. Bazı  hükümetler de İslami kıyafetlere yasak getirdi veya Müslümanlara belirli bazı  kısıtlamalar getirerek namaz kılmalarını engelledi. Sağcı siyasetçiler ile basın  organları ise İslam'ı kötüleyen fotoğraflar yayımladı. Radikal ve aşırılıkçı  grupların İslam adına yaptıkları eylemler, yabancılardan nefret edenlerin  ajandalarının güçlendirilmesi için gerekçe oldu. Bu tür eylemler İslam'ın olumlu  yönünü tehlikeye atarken, İslamofobiyi ise dünyanın her tarafında güçlendiriyor."

Useymin, İslamofobinin dünya barışı ve güvenliği için oluşturduğu  tehlike konusunda uluslararası toplumu daha fazla bilinçlendirmek amacıyla  teşkilat olarak siyasi ve diplomatik alanlarda etkin şekilde çalıştıklarını  belirtti.


Etiketler; #iit #İslamofobi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.