İbadi, ateşe benzin döküyor - Irak Başbakanı'ndan Türkiye ile ilgili küstah açıklama

Irak'ın başbakanı İbadi, Türkiye'ye yönelik küstah sözlerini tekrarlamaya devam ediyor. Uluslararası güçlerin sözcülüğünü yapan İbadi, Türkiye'yi sözde sert bir dille uyardı.

İbadi, ateşe benzin döküyor - Irak Başbakanı'ndan Türkiye ile ilgili küstah açıklama
18 Ekim 2016 Salı 08:55

Irak'ta Türk askerinin bulunmasına hükümet olarak onay verdikten sonra ağız değiştiren Irak'ın başbakanı İbadi, Türkiye'ye yönelik küstahlıklarına devam ediyor. Irak hükümeti ve Türk hükümeti arasında tırmaman Başika krizi Irak cephesinde kaşınmaya devam ediyor. 

Irak Başbakanı İbadi, Musul'u Daeş terör örgütüne bıraktıktan yıllar sonra, Musul'un kurtarılma operasyonunda Türkiye'nin olmayacağını, kurtarma operasyonunu Irak ordusu ve peşmesge yapacak açıklamasını yapmıştı. Irak'ta bulunan Şii çetelere Irak askeri üniforma veren İbadi, Türk askeri Irak'ta olmayacak diye tekrarlayıp duruyor.  İbadi, "Türklerin, Irak'a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırması konusunda iyimser değilim. Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda da ileri gitmemeleri için uyarıyoruz" diyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni uyardı.

Türk askerlerinin çekilmesini talep etmiş

Türkiye'ye küstahça konuşan sözcü Irak Başbakanı İbadi; 'Türkiye iç sorunlarını dışarıya taşımak için Saddam Hüseyin'in politikasını benimsemiştir. Türk askerinin Irak topraklarında bulunmasına resmi olarak izin vermedik.Irak'ın egemenliğine saygı göstermelerini ve ülkenin kuzeyinden askerlerini derhal çekmesini talep ettik. Türk askerlerinin bölgede kalması, iki ülkenin tarihi ilişkilerine zarar verecektir" dedi.

İbadi Irak ordusunu Şii çeteler ile doldurarak ve ABD başta olmak üzere Uluslararası Koalisyon uçaklarının yardımıyla ve Peşmerge ile ortak çalışarak Musul'u almaya çalışıyor. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.