Hollanda, 'Soykırım' yerine başka kelime kullanacak

Almanya Federal Meclisinde geçtiğimiz günlerdenın kabul edilmesinin ardından Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodwijik Asscher bir radyo programındaki açıklamasında 'Soykırım'ın yerine 'Sorun' olarak ifade edilmeye devam edileceğini belirtti.

Hollanda, 'Soykırım' yerine başka kelime kullanacak
04 Haziran 2016 Cumartesi 17:42

Almanya Federal Meclisinde geçtiğimiz günlerdenın kabul edilmesinin ardından Hollanda Başbakan Yardımcısı  Lodwijik Asscher bir radyo programında açıklamada yaptı. Açıklamasında 'Soykırım'ın yerine 'Sorun' olarak ifade edilmeye devam edileceğini belirtti.

"Soykırım ya da değil buna uluslararası hukuk çerçevesinde hakimler karar vermeli" diye konuşan Ascher, "Hukuki tartışma başkalarının işi. Biz muhatap değiliz ve bu konuda adım atmayacağız" ifadesinde bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Almanya Parlamentosu'nun 'Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı'nın kabul edilmesinin ardından, hükümetin bu konuya bakışına ilişkin önümüzdeki hafta meclise bir mektup göndereceğini belirtirken "soykırım" ifadesini kullanmanın, bu sorunun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacağını da vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.