Hollanda'da Cami ve İslam okullarını kapatılması vaad edildi

Hollanda'nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, 2017'deki seçimler için ülkedeki İslamın simgesi olan Cami, başörtü ve okulların kapatılacağı vaadinde bulundu.

Hollanda'da Cami ve İslam okullarını kapatılması vaad edildi
06 Eylül 2016 Salı 09:31

Hollanda'nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, 2017 yılında yapılacak olan seçimlerde ülkedeki cami ve İslam okullarını kapatılması ile islami simgelerin yasaklanması için halka vaadler verdi. Seçimi kazanması halinde yerine getirilmesi planlanan bu vaadler tartışmalara neden oldu.

İslami simgeler yasaklanacak

PVV'nin geçen hafta açıklanan 'Hollanda bizimdir, bizim kalacak' başlıklı seçim bildirgesinde öncelikli olarak İslamileşmenin durdurulması için Hollanda'da bulunan bütün cami ve İslam okullarının kapatılacağı, kamusal alanda başörtüsü ve diğer İslami simgelerin yasaklanacağına yer verildi.

Mültecilerin geçişine izin yok

Kamuoyu anketlerinde birinci olan partinin açıklanan bildirgesinde sadece İslam'ın durdurulması için vaadler bulunmuyor. PVV'nin seçimi kazanması durumunda mültecilerin ülkeye geçişlerini önlemek için sınırların kapatılacağı belirtilirken AB üyeliğinden de çıkış yapılacağı söyleniyor.

Başbakan Rutte bildirgeye tepkili

Akşam saatlerinde katıldığı bir programda PVV liderinin sosyal medyadan yayınladığı bildirgeye tepki gösteren Hollanda Başbakanı Mark Rutte, bu yapılanların toplumu kışkırtmaktan başka birşey olmadığını söyledi. Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede yaşananlara değinen Rutte, Türk kökenlilerin darbe girişimi protestosu sırasında Hollandalı gazetecilere 'defolun' demesinin ekrana getirildiği programda ilk söylemek istediğinin 'Sen defol git Türkiye'ye' olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Her halde özgürlük için yapacaklardır. Batının özgürlük anlayışı bu.