Hatay saldırısı sorumlusu terörist Mihraç Ural öldürüldü

11 Mayıs 2013 tarinde Hatay Reyhanlı'da düzenlenen ve 52 kişinin öldüğü terör saldırısının sorumlusu ve Suriye'de muhaliflere karşı katliamlar düzenleyen Acilciler Grubu lideri terörist Mihraç Ural öldürüldü.

Hatay saldırısı sorumlusu terörist Mihraç Ural öldürüldü
30 Mart 2016 Çarşamba 10:44

 Suriye'de zalim Esad'ın yanında muhaliflerle savaşan ve birçok katliamlarda parmağı olan, terörist Mihraç Ural öldürüldü.

Suriye'deki birçok katliamda parmağı bulunan ve 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da düzenlenen saldırıda 52 kişinin ölümünden sorumlu terörist Mihraç Ural öldürüldü.

Özellikler Reyhanlı saldırısı sonrasında gündeme gelen Acilciler Grubu lideri Mihraç Ural'ın top atışları sonrasında ağır yaralandığı daha sonrasında ise öldüğü bildirildi. Al Jazeera Arapça, Reyhanlı saldırısıyla gündeme oturan Acilciler Grubu lideri Mihraç Ural'ın öldürüldüğünü duyurdu.

Muhalifler tarafından doğrulanan haberlerde, Acilciler Grubu lideri Mihraç Ural'ın top atışları sonrasında öldürüldüğü ifade edildi. Mihraç Ural sosyal medya hesabı twitter hesabında paylaştığı son mesajında "Hangi ağdalı Osmanlıca kelimelerle suratınıza tükürmek gerek bilmem ama sesiniz soluğunuz kesildi ? Suriye ordusu muzafzafer Tedmur özgür" demişti. 

Mihraç Ural Kimdir?



Mihraç Ural Antakya'da dünyaya geldi. THKP-C örgütüne giren Ural, örgütün dağılmasından sonra Acilciler örgütünün başına geçti. Hataylılar tarafından oluşturulan Acilciler Grubu'na 1976 yılında Yüksel Eriş aracılıyla katılan Ural, daha sonra örgütün lideri oldu. 1978 yılında bir banka soygunu nedeniyle düzenlenen operasyon kapsamında yakalanan Mihraç Ural 1980 yılında cezaevinden kaçtı. 

Cezaevinden kaçtıktan sonra Suriye'ye giden terörist Mihraç Ural, daha sonrasında Suriye vatandaşlığına geçti. Abdullah Öcalan'a kadim dostum diye hitap eden Ural, 11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay Reyhanlı'da gerçekleştirilen ve 52 kişinin öldüğü terör saldırısının sorumlusu olduğu belirtiliyor. 

Mihraç Ural liderliğindeki örgüt, Esad yanlısı 'Mukaveme Suriye' adlı milis grubu ismiyle Lazkiye dağlarında Özgür Suriye Ordusu ile savaşıyor.  Ural’ın Lazkiye’ye bağlı Türkiye sınırına 10 kilometre mesafedeki Kesep bölgesinde yürütülen operasyonlara liderlik yaptığı da biliniyor.  Acilciler özellikle Hatay’da Esad yanlısı gösteriler düzenlemekle suçlanıyor. Mihraç Ural'ın top atışları sonraası öldüğü belirtiliyor. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.