Güvenliğimiz Türkiye'nin istikrarına bağlı

Gazetecilere açıklama yapan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, güvenliklerinin Türkiye'ye bağlı olduğunu söyledi.

Güvenliğimiz Türkiye'nin istikrarına bağlı
15 Kasım 2016 Salı 09:05

​Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye ile ilgili konularda dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaparak Avrupa Birliği'nin (AB) güvenliğinin Türkiye'deki istikrara bağlı olduğunu kaydetti.

AB Dışişleri ve Savunma Bakanları toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Peter Szijjarto, 'Şu an ki durumda Türkiye ile ilgili yaklaşımlarda ölçülü ve soğukkanlı hareket edilmeli. Çünkü AB'nin güvenliği Türkiye'nin istikrarına bağlı.'' diye konuştu.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ortaya çıkan sığınmacı krizine çözüm bulmak amacıyla Türkiye ile AB'nin vardığı mutabakattan dolayı AB'nin güvenliği ve istikrarının Ankara'nın elinde olduğunu ifade eden Peter Szijjarto, ''Mutabakatın uygulanmaması ya da son bulması AB'yi ciddi zorluklarla karşı karşıya bırakabilir. Bu yüzden Macaristan, Türkiye ile ilgili eleştirilerde dikkat edilmesi gerektiğini savunuyor. Çünkü Türkiye'nin istikrarının sarsılması Avrupa'nın güvenliğinin de sarsılmasına neden olabilir.'' dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.