Fransa'dan skandal Ramazan mesajı: Ramazan'ı ...

Fransa’nın güneyinde Lyon ve Saint Etienneşehirleri arasına bulunan bir kasabanın belediye başkanı tarafından panoda yer alan Ramazan yazısı müslümanların tepki göstermesine neden oldu.

Fransa'dan skandal Ramazan mesajı: Ramazan'ı ...
14 Haziran 2016 Salı 13:02

Fransa’nın güneyinde Lyon ve Saint Etienneşehirleri arasına bulunan bir kasabada bulunan bir panoda yer alan Ramazan yazısı  müslümanların tepki göstermesine neden oldu. Kasabanın aşırı sağa bağlı Belediye Başkanı Gerard Tardy'ye panodaki “Ramazan’ı sessiz yaşamak zorundasınız” yazı nedeniyle büyük tepkileri üzerine çekmeyi başardı.

5000 bin kişinin yaşadığı ve  müslümanlarında yaşadığı bu kasabada 1989’dan beri belediye başkanlığı yapan aşırı sağcı Gerard Tardy’nin daha önce görev ve yetkisi bulunmadığı halde panoda yer verdiği “Cumhuriyet yüzü açık yaşanır” yazısının ardından “Ramazan’ı sessiz yaşamak zorundasınız” yazısında müslümanları hedef alarak Fransa gündeminde yer aldı.

Fransa'daki yasalara göre toplumunu sırf etnik, din, cinsiyet, renk, dil farklılıklarından dolayı hedef almak kanunen yasak olmasına rağmen belediye başkanı tarafından yapılan bu olaya Müslüman dernekler, İslamofobiye karşı mücadele eden STK’lar ve vatandaşlar tepkilerini dile getirmek için belediye binası önünde toplanarak iftarlarını açarak tepki gösterdiler. 

Bu tepkiyi Fransız polisler sadece izlemekle yetinirken Ramazan skandalındaki ırkçı tavrı nedeniyle İslamofobi karşı mücadele eden CRI derneği dava açtı. 

 

Kaynak: Haber 7


Etiketler; #Fransa #ramazan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.