Fransa'da 3 cami kapatıldı

Fransa'nın PAris kentinde yaşanan terör saldırısı sonrasında ülkede olağanüstü hal ilan edilmiş ve sonrasında operasyonlar yapılmıştı. Fransa İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada yürütülen operasyonlar sonrasından 3 caminin kapatıldığını belirtti.

Fransa'da 3 cami kapatıldı
02 Aralık 2015 Çarşamba 22:45

Fransa İçişleri Bakanı yaptığı açıklama ile 3 caminin kapatıldığını belirtti.

Paris'te yaşanan terör saldırı sonrası ülkede olağanüstü hal ilan edilmiş ve tedbirler alınmaya başlanmıştı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve yaptığı açıklamada, yaşanan terör saldırıları sonrasında alınan tedbirler dolayısıyla Fransa'da 3 caminin kapatıldığını belirtti. Cazeneuve, aşırı dinci terör endişesi ile alınan tedbirlerde, rakidal söylemlerde bulunulan 3 caminin kapatıldığını ve ev hapislerinin ve yurdışına çıkma yasaklarınında getirildiğini ifade etti. 22 kişiye yırtdışı yasağı, 9 kişiye de ev hapsi getirildiği açıklandı.

Bakan Cazeneuve, Seine et Marne Camisi ile birlikte aynı söylemlerde bulunan Lyon ve Gennevilliers'te yer alan 2 caminin de kapatıldığını belirtti. Ayrıca Bakan Cazeneuve, saldırılardan bu zamana kadar yürütülen operasyonlarda 232 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.


Etiketler; #Fransa #cami
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.