Esed, İran ve Rusya, Suriye'nin kuzeyinde Türkmenlere saldırıyor

Esed rejimine bağlı güçler İran ve Rus Devleti'nin desteği ile beraber Suriye'nin kuzeyinde yer alan Türkmenleri vuruyor.

Esed, İran ve Rusya, Suriye'nin kuzeyinde Türkmenlere saldırıyor
20 Kasım 2015 Cuma 00:56

Esed rejimine bağlı güçler İran ve Rus Devleti'nin desteği ile beraber Suriye'nin kuzeyinde yer alan Türkmenleri vuruyor.

Sabahın erken saatlerinde rejime bağlı güçler Rusya uçaklarının desteği ile Türkmenlerin kontrolündeki Acısı, Fırınlık ve Avanlı bölgelerine ağır saldırı başlattı. Saldırıda Türkmenlere ait yerleşim yerleri ve mevzilerin hedef alındığı belirtiliyor. Ağır bombardımanın olduğu bölgeye saldırılar Türkiye'den görülüyor.

Saldırılar ile ilgili  Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar açıklamada bulundu. Toşkar, Türkmen köylerinin ve mevzilerin havadan, karadan ve denizden ağır bir şekilde bombardımana tutulduğunu, sabah başlayan bu saldırıların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Türkmen Lider Samir Afez, karadan gelen saldırıları durdurduklarını ancak havadan ve denizden gelen saldırılara birşey yapamadıklarını belirtti. Rus uçaklarının misket bombaları ile saldırdığını vurgulayan Afez, rejim ve İran'ın karadan saldırdığını ifade etti. Son olarak Türkmen lider, bölgede stratejik sivil katliamının yapıldığını söyledi.

Esed, İran ve Rus güçleri bölgede DAEŞ'i değil muhalif ve Türkmen grupları hedef alıyor. Bölgede saldırılara karadan direnen muhalif, türk ve kürt gruplar  havadan ve denizden saldırılarda çaresiz kalıyorlar. Avrupa devletleri ve batılı güçler bu saldırılar karşısında sessizliğini koruyor.


Etiketler; #Suriye #Türkmen
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.