Ermeni soykırımının Alman Meclisindeki oylama tarihi belirlendi

1915 olaylarının Ermeni Soykırımı olarak tanınmasına ilişkin önergenin oylama tarihini Hrıstiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) Federal Parlamento Grup Yöneticisi Michael Grosse-Brömer tarafından açıklandı. 1915 olaylarının oylaması büyük ihtimalle 2 Haziran'da oylanacağını belirtti.

Ermeni soykırımının Alman Meclisindeki oylama tarihi belirlendi
13 Nisan 2016 Çarşamba 12:11

1915 olaylarının Ermeni Soykırımı olarak tanınmasına ilişkin önergenin oylanma tarihi Hrıstiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) Federal Parlamento Grup Yöneticisi Michael Grosse-Brömer tarafından açıklandı. 1915 olaylarının oylaması büyük ihtimalle 2 Haziran'da oylanacağını belirtti.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Ortak önergenin çok daha önce Federal Meclise gelmesini isterdik. Ama tarihten daha önemlisi, bütün partilerin aynı dili konuşacak olması" ifadelerini kullandı. Deutsche Welle Türkçe'nin yaptığı habere göre, Özdemir  "Sonunda Federal Meclis'te net ve açık ifadeler kullanılacak. Evet, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Ermenilerin maruz kaldığı suçun adı soykırımdır. Ve bunda Almanların da sorumluluğu vardır." dedi.

Alman Federal Meclisi ilk kez geçen yılın nisan ayında konuyla ilgili bir önergeyi görüşmüş ancak oylama yapılmamıştı. Federal hükümet soykırım ifadesini kullanmaktan kaçınırken, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert soykırım kavramını açıklıkla dile getirmişti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.