Dünyanın en kilolu bebeği tam 18 kilo

Avustralya'da tam 18 kilo doğan bebek, şimdiye kadarki en kilolu doğan bebek unvanına sahip oldu.

Dünyanın en kilolu bebeği tam 18 kilo
09 Mayıs 2017 Salı 23:13

Tam beş katı

Bebeklerin genellikle sağlıklı boy ve kilo oranında doğduğu günümüz şartlarında, bazı vakalar özel dikkat ve ilgilenme gerektiriyor. Bebekler genellikle 46 ila 53.5 santimetre uzunluğunda ve 2.5 ila 4.3 kilogram ağırlığında doğuyor. Bunların hepsi genel bilgiler olmakla birlikte, şimdi hayal etmenizi istediğimiz bir şey var: Tüm bu verilerden beş kat daha büyük bir bebek dünyaya getirdiğinizi düşünün! Bu olay, Avustralya'daki bir hastanede gerçekleşti.

Bundan birkaç hafta önce aşırı kilolu bir kadın doğum yapmak üzereyken hastanenin acil servisine kaldırılmış. Doktor, genel muayeneyi gerçekleştirdikten sonra kelimenin tam anlamıyla şoka girmiş. Sonuçlar, bebeğin 18 kilogram ağırlığında doğacağını gösteriyormuş! Oldukça ekstrem olan bu durumda doktorlar sezaryen doğum uygulamaya karar vermiş.

''Daha önce de aşırı kilolu hamilelerle karşılaşmıştık ancak bunun gibi bir vaka hiç başımıza gelmemişti. Bu doğumun hayatımızın sonuna kadar aklımızda kalacağı kesindi ama kilonun esas sahibinin bebek olduğunu fark edince daha da fazla şaşırdık" diyor doktor. Ayrıca ikiz ya da üçüz durumu söz konusu olduğunu da düşündüklerini ve bu durumun enderliğinin kitaplarda nasıl anlatılacağını bile düşündüklerini söylüyor doğumdan önce.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.