Dünya Bankası'nın yeni CEO'su belli oldu

Dünya Bankası'nın yeni CEO'su belli oldu. AB Komisyonunun Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kristalina Georgieva, Dünya Bankası'nın yeni CEO'su oldu.

Dünya Bankası'nın yeni CEO'su belli oldu
29 Ekim 2016 Cumartesi 11:25

Dünya Bankası'nın yeni CEO'su Kristalina Georgieva oldu. AB Komisyonunun Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Georgieva, Dünya Bankasında CEO olarak görev yapacak.

Georgieva, Dünya Bankası Grubunun CEO’luğu pozisyonunu kabul etmeye karar verdiğini ve bu nedenle AB Komisyonundaki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Son 7 yılda Bulgaristan’a ve AB’ye hizmet etmiş olmanın gururunu taşıdığını belirten Georgieva, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’a da teşekkür etti.

Georgieva, AB Komisyonundaki görevi öncesinde, Dünya Bankasında başkan yardımcılığı yapmıştı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği için de adaylık yarışına giren Georgieva’nın Dünya Bankası CEO’luğu görevi 2 Ocak 2017’de başlayacak.

AB Komisyonu Başkanı Juncker ise Georgieva’nın AB’deki görevini, AB Komisyonu Üyesi Günter Oettinger’in devralacağını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.