Donald Trump'tan şok Kudüs vaadi

ABD'nin Başkan Adayı Donald Trump, ​İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede sunulan şok vaatler seçim kampanyası merkezinden yapılan açıklamada açıklandı.

Donald Trump'tan şok Kudüs vaadi
26 Eylül 2016 Pazartesi 12:30

ABD'nin Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, ​İsrail Başbakanı Netanyahu ile ABD'de görüşme yaptı. Trump başkan seçilmesi durumunda Netanyahu'ya ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını e İsrail'in başkent olarak kabul edileceğini söyledi.

Trump'ın seçim kampanyası merkezinden yapılan açıklamada, dün Manhattan'daki Trump Tower'daki konutunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşme yaptığı ve İran ile nükleer anlaşma, DAEŞ'e karşı mücadele, ABD'nin İsrail'e askeri desteği ve diğer güvenlik konularının gündeme geldiği söylendi.

İsrail halkı ile sürekli devam eden bir barış ortamı istediğini belirten Trump açıklamasında "bölgede barışın ancak Filistinlilerin nefret ve şiddetten vazgeçerek İsrail'i bir Yahudi devleti olarak kabul etmesiyle sağlanabileceği" bildirildi.

Trump'ın, başkan seçilmesi durumunda ise İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözünü de verdiği duyurulan açıklamada, "Trump, Kudüs'ün Yahudi halkının 3 bin yıllık ebedi başkenti olduğunu benimsiyor. ABD, Trump yönetiminde Kongre'nin uzun süre önce verdiği Kudüs'ü İsrail'in bölünmemiş başkenti olarak tanıma kararını kabul edecek." denildi.

ABD büyükelçiliklerinin yeriyle ilgili karar yetkisi, 1995'de çıkarılan yasayla ABD başkanlarına bırakılmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.