Dokunulmazlığın kaldırılmasına Avrupa'dan tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün dokunulmazlıkların kaldırılması kararını onaylamasının ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştığını savunarak tepki gösterdi.

Dokunulmazlığın kaldırılmasına Avrupa'dan tepki
09 Haziran 2016 Perşembe 11:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün dokunulmazlıkların kaldırılması kararını onaylamasının ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştığını savunarak tepki gösterdi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla AB’den ve hukuki devlet olmaktan iyice uzaklaştığını belirten AP üyeleri çelişkilere neden olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da tepki gösterildi.

Fransa: “Türkiye AB'den uzaklaşıp, bambaşka bir istikamete yöneldi”

Fransa'nın Strasbourg kentinde gerçekleştirilen genel oturumdaki konuşmasında Ankara ile işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu belirten AP üyesi Johannes Hahn,  "Türkiye AB'den uzaklaşıp, bambaşka bir istikamete yöneldi. AB üyesi olmak isteyen Türkiye'nin kendisi" ifadeleri kullanarak çelişkiye neden oldu.
Hahn, "Ne siz ne de bizim Başkan Erdoğan'dan korkmamız için sebep yoktur. Bizim inanç ve ilkelerimiz ortada. Komşu Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz. Hiçbir zaman hiçbir konuda taviz vermemiz söz konusu olamaz. Fakat Avrupa vatandaşlarının çıkarı için Türkiye'yle görüşmemiz de gerekiyor sonuçta" konuşmasına ise Alman ajansı Deutsche Welle'nin haberinde yer aldı.

Almanya: “Erdoğan Avrupa değerlerini çiğnedi”

Hristiyan Demokratların (EPP) Türkiye raportörü, Alman parlamenter Renate Sommer, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm Avrupa değerlerini çiğnediğini ve Türkiye'de yönetimin diktatörlüğe kaydığını" belirterek "kendine güvenilir ülke olmaktan çıktığını ve bu nedenle üyelik müzakerelerinin durdurulmasının değerlendirilmesi gerektiğini" vurguladı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.