Danimarka'dan gıda israfına çözüm

Danimarka'da bir uygulama elinde fazla yiyecek kalan restoranlardan, çok ucuz fiyata yemek siparişi verilebiliyor.

Danimarka'dan gıda israfına çözüm
25 Ocak 2017 Çarşamba 21:18

Danimarka'da 'Too Good To Go' adlı bir uygulama programı (app) listesinde yer alan çok sayıdaki restorandan biri sayesinde bir çok kişi artan yemeklerle doyuyor. İnsanlar bu app ile elinde fazla yiyecek kalan restoranlardan çok ucuz fiyata yemek sipariş edebiliyor. Son yıllarda, artan gıda israfı sorununa çözüm bulmak için başlatılan çok sayıda sosyal girişimlerden biri bu.

Dünya'nın büyük sorunlarından biri gıda israfı

2014'te yapılan resmi bir araştırma, Danimarka'da hane başına düşen gıda israfının yılda ortalama 105 kg olduğunu gösteriyor. Bu yiyeceklerin tutarı birçok ailenin bir aylık gıda giderinden fazla tutuyor. Marketler de biraz farklı görünen gıda ürünlerini atıyor çoğunlukla.

Avrupa çapında yılda 100 milyon ton yiyecek çöpe gidiyor. Bozulan bu yiyecekler 227 ton karbondioksit üretiyor. Bu rakam İspanya'nın toplam fosil yakıttan kaynaklı karbon salınımına eşdeğer.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.