DAEŞ militanlarına uyuşturucu haplar veriyor

İslam için savaştıklarını iddia eden terör örgütü DAEŞ, sözde savaşçılarını dinç ve güçlü tutmak için uyuşturucu haplar kullanıyor.

DAEŞ militanlarına uyuşturucu haplar veriyor
23 Kasım 2015 Pazartesi 23:45

Birçok terör örgütünün uyuşturu haplar ile insanları kendilerine bağımlı kılındığı biliniyor. DAEŞ terör örgütü de savaşçılarına amfetamin tipinde uyuşturucu haplar veriyor. Örgüt bu hapları savaşçılarına teşvik ederek, onların dinç ve güçlü kalmasını sağlıyor. Bağımlılık yapan uyuşturucu madde ile örgüt militanlarını, kendilerine bağımlı bir birey haline getirmeyi de sağlıyor.

Amfetamin nedir ?

Amfetamin sinir sistemini direk uyaran bir sentetik maddedir. Amfetamin kullanan kişilerde, şizofreni belirtileri, halüsinasyonlar, hiperaktivite, hiperseksüalite gibi davranış bozuklukları gözlemleniyor. 

DAEŞ savaşçılarına amfetamin tipi bir uyuşturucu olan campagon haplarını, itaat etmeleri, bağımlı olmaları, ayık kalmaları ve enerjilerini korumak için kullandıklarını aktardı.

Campagon hapını terör örgütleri çok sık kullanıyor. Bağımlılığı ve uyarıcılığı yüksek, düşük maliyetli, yüksek kâr sağlanan bir madde olduğundan ticareti çokça yapılan bir uyuşturucu maddedir. Geçtiğmiz haftalarda Hatay'da düzenlenen operasyonlarda 2 tona yakın campagon hapı ele geçirilmişti. Ele geçirilen bu hapların piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğu ifade ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.