DAEŞ lideri Şişani öldürüldü mü?

Terör örgütü DAEŞ'in en önemli komutanlarından birisi olan Şişani'nin koalisyon uçaklarının hava saldırısında öldürüldüğü iddia edildi. Peki Işid'in en önemli komutanlarından birisi olan Şişani öldürüldü mü? Kızıl sakallı DAEŞ komutanı olarak bilinen Şişani kimdir?

DAEŞ lideri Şişani öldürüldü mü?
08 Mart 2016 Salı 23:23

DAEŞ terör örgütü liderlerinden birisi olan Gürcistan vatandaşı Şişani öldürüldü mü? ABD Savunma Bakanlığı'nda çalışan bir yetkili koalisyon uçaklarının hava saldırısında 12 DAEŞ militanının öldürüldüğünü açıkladı. DAEŞ liderlerinden Şişani'nin gerçekleşen hava saldırısında ölüp ölmediği konusunda bilginin netlik kazanmadığını ancak ölümünü doğrulamaya çalıştıklarını ifade etti.

Peki DAEŞ liderlerinden birisi olan Şişani kimdir?

Aslen Gürcistan vatandaşı olan Şişani, örgüt içerisinde Ebu Ömer el-Şişani olarak da biliniyor. Gerçek adının Tarkan Tayumurazoviç Batiraşvili olduğu öğrenilen DAEŞ liderini 2014 yılında küresel terörist listesine almıştı. Ayrıca ABD Şişani hakkında istihbarati bilgi veren kişilere 5 milyon Dolar para ödülü vereceğini duyurmuştu.



Gürcistan ordusunda çavuş olarak görev yapmış olan Şişani, ordu terhis edildikten sonra selefi gruplarda çihatçı savaşçı oldu. Şişani 2013 yılında DAEŞ'in kuzey bölge komutanı olarak atandı. 

Geçtiğimiz ekim ayında DAEŞ lideri Bağdadi'nin konvoyuna düzenlenen saldırıda Şişani'nin öldürüldüğü iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak Şişani'nin yaşadığı ve Libya taraflarında görüldüğü belirtilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.